Werkwijze Vreemde Honden

Wanneer u contact opneemt voor het aanvragen van gedragsbegeleiding dan krijgt u een vragenlijst toegestuurd die u invult en terugstuurt. Deze vragen geven mij een beeld van de hond en zijn omgeving.

Hierna wordt er een afspraak gemaakt voor een huisbezoek. De hond, uw interactie met de hond, wordt dan in zijn eigen omgeving door mij geobserveerd, het vragenformulier wordt besproken. Dit duurt ongeveer anderhalf uur.
Tijdens deze afspraak is er ook alle tijd om vragen te stellen die u over het gedrag van uw hond heeft. Er worden door mij meteen aanwijzingen voorzien van argumenten gegeven om het gedrag van uw hond aan te passen. Er wordt gekeken naar de hond en naar de combinatie eigenaar / hond, dit maakt de begeleiding uniek voor iedere combinatie.
Indien gewenst kan er een vervolgafspraak worden gemaakt.

Bat; Behavior adjustment training.
Onbeïnvloedbaarheid van de omgeving is een grote stressfactor. Bat, een mooie training. In dit filmpje ziet u een hond die bang is voor mensen die hij niet kent, vreemde mensen, een mens in een rolstoel is super eng voor hem. Hier staat hij op de ‘kritische grens’, dit wil zeggen dat de hond de ‘trigger’ voor de angst ziet maar het bijbehorend -ongewenst- gedrag (nog) niet laat zien. Hij wordt heel goed begeleid door de eigenares, goede lijnvoering, geduld en goede beloning. De hond heeft een keus, en maakt de goede keuze, hij kan zijn omgeving beïnvloeden.
jan. feb. mrt. 2014 182
Klik op de foto en u ziet een filmpje.

info@vreemdehonden.nl                facebook-icon Meer filmpjes; like onze Facebook pagina